Indoor Tolbert pakt voor 30e editie groots uit

TOLBERT

In de HJC Manege Tolbert wordt van 21 tot en met 31 maart de Indoor Tolbert gehouden.

Al dertig jaar staat de Indoor op de agenda van menig toeschouwer en topruiter. Indoor Tolbert is een ware kweekvijver voor toppaarden. Zo deden Olympische paarden als De Sjiem van Jeroen Dubbeldam en Okidoki van Albert Zoer al mee aan het gezelligste concours van Noord-Nederland. Dankzij het altijd enthousiaste publiek komen deze ruiters graag naar Tolbert. Kortom beleef Indoor Tolbert mee in de HJC manege. Speciaal voor deze editie heeft de organisatie de winnaars van de Grote Prijs van de afgelopen dertig jaar uitgenodigd. Deze ruiters en amazones zullen op vrijdag 30 maart opnieuw de strijd met elkaar aan gaan. Aan de start zullen onder andere verschijnen: Jur Vrieling, Albert Zoer, Hester Klompmaker, Jan Dolfing en vele andere. De avond zal worden afgesloten met een gezellig ruiterbal. Op zaterdag 31 maart wordt bekend wie zich aan het rijtje winnaars van de Grote Prijs van Indoor Tolbert zal toevoegen. Ook vindt er een ponyfinale plaats op zaterdag 31 maart.

Dressuurruiters

Niet alleen voor de springruiters is Indoor Tolbert een concours waar ze hun hart kunnen ophalen, maar ook voor de dressuurruiters is Indoor Tolbert een hoogtepunt. Vanwege de vele animo heeft de organisatie besloten om het concours uit te bereiden naar elf dagen(!). Op woensdag 21 maart trappen de landelijke dressuurruiters af. Op vrijdag en zaterdag betreedt de Nederlandse dressuurtop de baan in de Subtop-klassen. Zaterdagavond, 24 maart, zullen de beste Subtoppers over vrijdag en zaterdag hun kunsten vertonen in de kür op muziek. Dit jaar is extra interessant voor publiek om de dressuurpaarden te zien swingen in de kür op muziek, omdat na elke kür Grand Prix-jurylid Jan-Enne Kloosterboer het publiek zal voorzien van tekst en uitleg

Spectaculaire tuigpaardavond

Naast de swingende kür op muziekavond en spectaculaire strijd in ‘De beste van 30 jaar Indoor Tolbert’ staan er ook weer de vaste showrubrieken op het programma. Zo vindt op vrijdag 23 maart vindt de vernieuwde sfeervolle tuigpaardenavond plaats. Waarbij het publiek mee mocht beslissen over het shownummer. De vrijdagavond zal een vol programma hebben met Tuigpaarden, Friezen en Shetlanders.

Veteranen en verkleed

Sinds jaar en dag staan ook het veteranenspringen om een auto en het verkleedspringen op het programma. Zo ging vorig jaar tijdens ‘alles mag op zaterdag’ het dak eraf. Er werd onder andere een sierlijke landing in het zand gemaakt en tijdens het springen een cap gevangen, maar uiteindelijk ging ‘indiaan’ Gerlinde de Boer met de zege er vandoor in deze verkleedspringen rubriek.

Oud-olympiër Bert Romp

Op dinsdagavond, 24 maart, zal oud-olympiër Bert Romp samen met Arjen Vos de vier- en vijfjarigen springpaarden op professionele wijze te beoordelen. Twee jaar geleden was Romp ook al aanwezig in Tolbert om een interessante clinic te verzorgen voor hippische ondernemers in het Westerkwartier. Woensdagavond 25 maart zal weer in het teken staan van Westerkwartier Paardenkwartier. Indoor Tolbert is, met uitzondering van het avondprogramma op 23, 24, 30 en 31 maart, alle dagen gratis te bezoeken.

Auteur

Monique Westra