Lezing over natuur en cultuur van Mongolië

NIETAP

Op uitnodiging van Nutsdepartement Vredewold houdt Gerard Kroese dinsdag 27 februari om 14.30 uur een lezing over zijn reis door Mongolië.

In café De Waag in Nietap vertelt hij over zijn voettocht door het land met de golvende steppen, de gouden bergen, kristalheldere rivieren en blauwe luchten. Hij vertelt over de geschiedenis van Mongolië, het jaarlijkse Nadaam Festival en het Altay-gebergte in het noordwesten van het land. Tijdens een drie weken durende voettocht werd de bagage vervoerd op lastdieren en werd overnacht in tenten. Het eenvoudige voedsel bestond uit schapenvlees, gekookt op een vuurtje van kamelenmest, en deegbollen in schapenvet. Het werd een avontuurlijke tocht met zeldzame natuurschoon en een onvergetelijke ontmoeting met de eeuwenoude cultuur en ongelofelijke gastvrijheid van de nomadische bewoners met hun unieke muziek en levenswijze. De lezing is gratis toegankelijk voor leden van het NUT en alle andere belangstellenden.

Auteur

Monique Westra