Medailleregen voor DE-teams Adonis Sportacrobatiek

LEEK

In Uithuizen is zaterdag de voorwedstrijd voor de DE-lijn acrogym gehouden. Adonis Sportacrobatiek Leek keerde met zes gouden, één zilver en drie bronzen medailles naar huis.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de teams in de D-lijn. Het duo Floor Stuurwold en Jolin Doorten en het trio Dana Stoker, Elisa Banus en Lian Steenbergen mochten bij de D-jeugd het hoogste podium betreden. Noortje Bijlsma en Yaëla Verbree werden bij de duo’s D-junior zesde. Bij de D-senioren was er zelfs drie keer een medaille: het duo Kaja Heijnen en Jasmijn Stuurwold haalden goud. Bij de trio’s werd het een Adonis-podium waarbij Marit Huizinga, Jorijn Jongman en Zjamila Hoebas ook goud behaalden en Kristy Stuitje, Sietske Jongsma en Ilse Bakker het brons veroverden. Het duo Silke Kroese en Marrit Hoogenberg hadden helaas een foutje maar haalden een negende plaats. Daarna was het de beurt aan de E-instap en E-jeugd teams. De zusjes Chénice en Marleau Storteboom haalden een mooie bronzen medaille bij de E-instap en het duo Eden Timmerman en Lisanne van der Velde vielen met een vierde plaats net buiten het podium. Bij de E- instap trio’s mochten Danielle Hielema, Nadine Hielema Rosalie de Vries een zilveren medaille in ontvangst nemen. Tevens was er een gouden medaille voor het E-jeugd duo Dewi Koers en Xanne Ottersberg. In de derde wedstrijd kwamen nog meer teams in actie; E-junior en E-senior teams. Bij de duo’s E-junior werden Janneke Meijer en Leana Perri derde. Joëlle Boonstra en Nynke Veldhuizen maakten een foutje waardoor zij op een negende plaats eindigden. Tot slot sloten het E-senioren duo Anna Snijder en Anna Bente Bakker de dag af met ook een gouden medaille.  Op 17 februari komen al deze teams van Adonis Sportacrobatiek Leek weer in actie op de Provinciale Kampioenschappen.

Uitslagen:

Duo D-jeugd, goud:
Floor Stuurwold: Roderesch Jolin Doorten: Roden
Trio D-jeugd, goud: Dana Stoker: Tolbert Elisa Banus: Groningen Lian Steenbergen: Zuidhorn
Duo D-juinor, 6e plaats Noortje Bijlsma: Zuidhorn Yaëla Verbree: Roden
Duo D-senior, goud: Kaja Heijnen: Noordhorn Jasmijn Stuurwold: Roderesch
Duo D senior, 9e plaats:
Silke Kroese: Zevenhuizen Marrit Hoogenberg: Wijnjewoude
Trio D senior, goud Marit Huizinga: Grijpskerk Zjamila Hoebas: Groningen Jorijn Jongman: Zuidhorn
Trio D senior, brons: Kristy Stuitje: Leek Sietske Jongsma: Groningen Ilse Bakker: Oudega Smallingerland
Duo E-instap, brons Chenice en Marleau Storteboom: Leek
Duo E-instap, 4e plaats: Eden Timmerman: Leek Lisanne van der Velde: Zevenhuizen
Trio E-instap, zilver: Danielle en Nadine Hielema: Grijpskerk Rosalie de Vries:  Leek
Duo E-jeugd, goud: Dewi Koers: Leek Xanne Ottersberg: Leek
Duo E-junior, brons Janneke Meijer: Roden Leana Perri: Zevenhuizen
Duo E-junior: 9e plaats Joëlle Boonstra: Leek Nynke Velthuizen: Zuidhorn
Duo E-senior, goud: Anna Snijder: Tolbert Anna-Bente Bakker: Marum

Auteur

Monique Westra