Ambitieuze zangprojecten van Frizzare in 2018

RODEN

Opera-ensemble Frizzare is in 2017 flink gegroeid. Toch zoeken de leden voor een Rossini-project nog projectzangers uit de kop van Drenthe, Westerkwartier en Groningen.

Ook de ambitie om de Petite Messe Solennelle van Rossini eens te zingen? Of heb je het al eens gezongen en wil je het nog een keer? Rossini was een componist van opera’s, zoals De Barbier van Sevilla en Wilhelm Tell. Na zijn pensionering componeerde hij deze mis nog. In 1864 werd de Mis voor het eerst uitgevoerd met een dubbelkoor, solisten een piano en een harmonium. Rossini wilde in het koor mannen, vrouwen en castraten. Wij houden het met opera-ensemble Frizzare op een uitvoering met mannen en vrouwen. En piano en harmonium natuurlijk. Onder de bezielende leiding van dirigente en opera-zangeres Esther van Dijk, hebben we al het een en ander doorgezongen. Een tenor ‘In het begin stuitert je partij alle kanten op, maar als het begint te lopen, hoor je hoe prachtig het klinkt’.

Uitdaging

Wie de uitdaging wil aangaan om op zondagavond 21 april in Norg (een groot deel van) deze Petite Messe Solennelle met solisten uit te voeren, kan dat laten weten aan voorzitter Jan Willem Knoop, mail j.w.knoop@hotmail.com. Er is nog ruimte voor een enkele sopraan of alt en bassen en tenoren. De muziek krijgt de zanger te leen. Deelnamekosten zijn 70 euro voor het hele project. Oefenen is op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur. Ook opera De Mikado gaat Frizzare oppoetsen tot een familie-opera. Maar eerst de muziek van Rossini.

Auteur

ggeersing