Wandelgroep Nienoord voor diabetes patiënten

LEEK

 Wandelgroep Nienoord is een nieuw initiatief van Huisartsenpraktijk Wolveschans en Huisartsenpraktijk Maring. Deze wandelgroep is voor de diabetes patiënten van beide praktijken die graag meer willen bewegen.

Voor diabetes patiënten is méér bewegen niet alleen goed voor het gewicht en de vetverdeling. Glucose wordt gemakkelijker in de spieren opgenomen en de gevoeligheid voor insuline verbetert. Aanleiding genoeg om meer mensen met diabetes in beweging te krijgen. Wandelgroep Vorige week zijn ongeveer 15 deelnemers begonnen met wandelen door Nienoord onder begeleiding van de initiatiefnemers: de  praktijkverpleegkundigen, diëtisten, apothekers en een fysiotherapeut. Deze begeleiders zullen elke week, afwisselend meelopen. Deelnemers kunnen terecht op dinsdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig en meedoen is kosteloos.

Auteur

Monique Westra