MFC Gaveborg ontvangt koning Willem-Alexander

OOSTWOLD

Koning Willem-Alexander bezocht woensdagmiddag MFC Gaveborg in Oostwold. Veel toeschouwers stonden onder een stralende zon te wachten op het moment dat de koning arriveerde. Hij werd begroet door burgemeester Berend Hoekstra en mensen van Gaveborg.

Het bezoek van Koning Willem-Alexander heeft alles te maken met het feit dat Gaveborg afgelopen voorjaar het grote Appeltje van Oranje won. Deze gemeenschapsaccommodatie wordt gerund door een grote groep vrijwilligers. Van de 600 inwoners van Oostwold zijn er maar liefst 150 actief als vrijwilliger. De koning werd geïnformeerd over het reilen en zeilen van de Gaveborg tijdens een rondetafelgesprek. Hierbij waren, naast burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek, afgevaardigden van de ouderensoos en de korfbalvereniging, de directeur van de samenwerkingsschool, de directeur van het Oranjefonds en secretaris Evert van Vliet van Gaveborg, aanwezig. Laatstgenoemde leidde de koning langs de diverse activiteiten, zoals de coöperatieve dorpssupermarkt en de gymzaal. Hierna had koning Willem-Alexander nog even tijd om te praten met enkele vrijwilligers en met de hele groep op de foto te gaan. MFC Gaveborg In 2003 namen inwoners van Oostwold het initiatief om alle sociaal-maatschappelijke voorzieningen onder één dak te brengen: basisonderwijs, kinderopvang, sport, het dorpshuis en de dorpssupermarkt. Deze supermarkt werkt met vrijwilligers en mensen met een beperking. Zij worden betrokken bij het vrijwilligerswerk zodat ze mee kunnen doen aan de maatschappij.

Auteur

Monique Westra