Olympische turnteams naar Turngala Leek

LEEK

 Met de Olympische Spelen voor de deur staat de sport de komende zomer centraal, zeker het turnen. Met kanshebbers op medailles zoals Sanne Wevers, Epke Zonderland, Bart Deurloo en Eythora Thorsdottir heeft zowel het heren als het dames turnen zich op de kaart gezet. De organisatie van het Turngala Leek speelt hier op in en is het gelukt om de beide olympische teams van zowel de heren als de dames naar Leek toe te halen zaterdag 5 november.

Voor de liefhebbers betekent dit volop turnentertainment van het hoogste niveau waarbij het publiek alle olympische toppers meermalen voorbij ziet komen of zelfs na afloop nog een handtekening van de olympiërs kan bemachtigen. Het Turngala Leek wordt inmiddels al voor de derde keer gehouden in het Sportcentrum Leek en is een show vol met turnen maar ook acrobatiek, dans, show en vele andere soorten van gymsport. Het is een entertaimentshow van ruim twee uur. Voor aanvang van de shows kan een ieder actief zelf meedoen op het beweegplein met de diverse takken van sport binnen de gymsport of een bezoekje brengen aan de diverse standhouders. Tevens zullen er voorselecties op het beweegplein worden gehouden voor de televisieprogramma’s Holland’s Got Talent en Superkids. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 november met een show om 14.30 uur en een show om 19.30 uur. Voorafgaand aan de shows is het beweegplein twee uur van te voren open. De kaartverkoop zal binnenkort gaan plaatsvinden waarbij de organisatie verwacht dat deze wel eens heel snel uitverkocht zou kunnen zijn gezien alle toppers die naar het noorden van het land afreizen. Medio augustus zijjn de kaarten online te bestellen via www.vanplan.nl of bij het sportcentrum Leek zelf.

Auteur

Cindy Houwen