Wordt kampioen kersenpitten spugen

LEEK

De Streekproductenmarkt Nienoord wordt zaterdag 6 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Er worden allerlei etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio.

Kersenpitspuugwedstrijd Fruitteeltbedrijf Oudebosch komt met kersen. Vers geplukt in de boomgaard in Niehove. Bovendien houdt de fruitteler een kersenpit spuugwedstrijd. Eet drie kersen en spuug de pitten uit over de kersenpitbaan. Prijs is elk uur een kilo kersen. Wie de meeste meters gespuugd heeft, wordt kampioen van het Westerkwartier. De kampioen krijgt aan het eind van de dag een kersenpakket overhandigd door de kersenteler zelf. Lokale en duurzame producten Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van veertig kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet men ook duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben. Stempelkaart De streekproductenmarkt is blij met haar grote groep vaste klanten. Speciaal voor hen is er een stempelkaart. Bij elke aankoop krijgt de klant een stempel op de stempelkaart. Is de kaart vol, dan kan er bij de koffiekraam gratis twee koppen koffie of thee gedronken worden met cake of koek erbij. Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl. Streekproductenmarkt Nienoord is te volgen via Facebook en Twitter. Streekproductenmarkt Nienoord wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden voor kookgekken en lekkerbekken. De volgende data voor 2016 zijn: 3 september (jammarkt), 1 oktober (pompoenmarkt),  5 november en 3 december

Auteur

Cindy Houwen