Indoor Tolbert gaat laatste week in, verslag Super Horse Dressuurgala

TOLBERT

 Indoor Tolbert gaat vandaag verder met het springprogramma voor de paarden. Tijdens deze HJC Manege-dag, staan de ruiters en amazones in de klassen L en B in de ring.

Een behoorlijk goed bezet programma, dat vanmiddag begint. Het spits wordt afgebeten door de deelnemers in de klasse L groep 1. Zij werken twee parcoursen achter elkaar af. Later in de middag, omstreeks 16.30 uur gaan de B-deelnemers groep 1 de ring in. Zij hebben aansluitend ook hun tweede parcours te rijden. Ook vandaag is er gratis entree. Ook de komende dagen tot en met de Grote Prijs, komende zaterdag, staan de paardenrubrieken centraal. Dinsdag wordt verder gegaan met de basissport en dinsdagavond met springen voor jonge paarden, dieren die per 1 april 4 of 5 jaar worden. De jonge paarden krijgen een eenvoudig parcours voorgeschoteld en hun verrichtingen worden beoordeeld door de deskundige jury die wordt gevormd door Jur Vrieling en Hester Klompmaker. Voor woensdagavond 30 maart gebracht staat een minimarathon geprogrammeerd. Deze wedstrijd wordt verleden in drie klassen. Later in de week is het veteranenspringen en worden verschillende finales verreden. Hoofdschotel is zaterdagavond De Grote Prijs van Tolbert. Deelnemers aan de Grote Prijs van Tolbert, die op zaterdagavond 2 april wordt verreden, kunnen ook dit jaar een Eemsned paardentrailer winnen. Verleden jaar ging Hartwig Rohde met de paardentrailer naar huis. Hij zal ongetwijfeld proberen zijn prestatie van verleden jaar te evenaren. Lukt hem dat, dan mag Rohde zich voor de derde maal winnaar van Indoor Tolbert noemen en komt hij op gelijke hoogte met Jur Vrieling, die ook op de deelnemerslijst staat, net als tal van andere toppers. Alle dagen gratis toegang, behalve komende vrijdag 1 en zaterdag 2 april. Zaterdagavond werd met het  Superhorse Dressuurgala bij Indoor Tolbert de dressuurperiode afgesloten. Drie dagen lang stond het concours hippique in de HJC Manege in het teken van de dressuursport. Zaterdagavond kon het publiek, dat in groten getale naar de manege was gekomen, met volle teugen genieten van shows en van deelnemers die een kür op muziek uitvoerden. Shows werden gegeven door Laura Zwart en Ellen Wynia en ook het Z-Friezenteam Groningen. Ook de kür op muziek, die werd verreden in de klassen Z1, Z2 en ZZ Licht, kon op grote waardering van het publiek kon rekenen. Bennie van Es uit Marum was de man die in de ZZ Licht de winst naar zich toe trok. Op Dorian can Soma zette Van Es een prachtige uitvoering neer en dat werd erg gewaardeerd door jurylid Corrie Rave. Zij gaf Van Es 72 punten voor zijn uitvoering en daarmee greep de ruiter uit Marum de eerste plek. Tweede werd Frans van de Heuvel op Belise. Voor zijn kür kreeg hij 66 punten. In de klasse Z1 ging de winst naar Laura Zwart die een drukke avond had. De amazone uit Oosterwolde kwam niet alleen voor de shows in de ring, maar gaf daarnaast ook nog een prima kür op muziek ten beste. Daarvoor kreeg ze van jurylid Corrie Rave 73,25 punten en dat was bijna twee meer dan haar naaste opponent Marrit Reusien. De amazone uit Ruinen reed op Hidde fan de Brinkhof naar 71 punten. Voor Marloes Oosterhof (Zuidbroek) was er winst in de kür op muziek in de klasse Z2. Met Emmerson scoorde Oosterhof 72,87 punten, precies vier meer dan Gosse Pieter Hellinga. Hij kwam met Eyecatcher in de ring. Hellinga won eerder op de zaterdag de reguliere dressuurwedstrijd in de klasse Z2, met hetzelfde paard. Hij vergaarde toen voor zijn proef 241 punten. Voor Marlies Oosterhof was toen de tweede plaats weggelegd met Emmerson met een score van 226 punten. De volledige uitslagen van de Divoza Horse World-dressuurdag en het Epplejeck Dressuurgala zijn te vinden op www.indoortolbert.nl

Auteur

Cindy Houwen