Koop je etenswaren op Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK

 De Streekproductenmarkt Nienoord wordt zaterdag 2 april tussen 10.00 uur  en 16.00 uur gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Allerlei heerlijke en verse etenswaren worden hier te koop aangeboden door veel verschillende lokale producenten.

Win-actie voor alle bezoekers Omdat de win-actie de vorige keren zo’n groot succes was, organiseren de standhouders deze aantrekkelijke actie nogmaals: elke bezoeker mag bij het betreden van de markt een envelop kiezen. Wie trekt een van de enveloppen die door de standhouders gevuld zijn met cadeaubonnen? Deze cadeaubonnen kunnen direct ingewisseld worden voor leuke en lekkere producten. Nieuwe standhouder met meel- en graanproducten De markt wordt sinds 2010 georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers die het belangrijk vinden dat lokale etenswaren voor een breed publiek bereikbaar zijn. Voorzitter Jelle van Zomeren: "We zijn blij dat we zo'n trouw publiek hebben. Samen met de standhouders doen we er alles aan om een sfeervolle markt te organiseren, waar elke maand lekkere, verse producten worden aangeboden." Penningmeester Wim Oostinga vult aan: "Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen op onze markt mogen staan met hun producten. Zo is Molen De Hoop uit Kropswolde een nieuwe standhouder met meel- en graanproducten. Molenaar Jan Pot maalt het graan uit de regio in zijn eigen molen." En voor wie met Pasen nog niet genoeg eieren heeft gegeten... Al jaren is Albert de Groot uit Grootegast een vast gezicht op de markt. Hij verkoopt zelf de eieren van zijn scharrelkippen. Bijzonder is dat familie De Groot de eieren ook aan huis verkoopt via een eierautomatiek. Lokale en duurzame producten Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben. Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl. Streekproductenmarkt Nienoord is te volgen via Facebook en Twitter. Streekproductenmarkt Nienoord wordt elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd voor kookgekken en lekkerbekken. De komende data voor 2016 zijn: 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november , 3 december

Auteur

Cindy Houwen