Seizoensopening Grand Café Borg Nienoord en Museum Nienoord

LEEK

De seizoensopening van Grand Café Borg Nienoord vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 maart. Het is tevens de start van het tweede seizoen onder de bezielende leiding van de uitbaters Jacob Veenema en Albert Kuil en medewerkers, die gezamenlijk een uitermate succesvol eerste seizoen op de borg wisten te bewerkstelligen.

“We hebben een voorspoedig en boven verwachting eerste jaar achter de rug. Vele bezoekers weten ons steeds vaker te vinden, diverse huwelijksvoltrekkingen met bruiloft en of receptie hebben plaats gehad en staan al weer gepland en ook voor lezingen, vergaderingen, recepties, jubilea vieringen, feesten en partijen weet men het grand café steeds vaker te vinden. Ook voor een lunch of, na een wandeling even nagenieten op het terras, nam een grote vlucht afgelopen seizoen. Voor komend seizoen staan vele activiteiten reeds geboekt, zodat de verwachting voor wederom een succesvol seizoen gerechtvaardigd is”, zo laat Jacob Veenema weten. Mét Grand Café Borg Nienoord opent ook Museum Nienoord de poorten voor weer een nieuw seizoen. O.a. is er gedurende de eerste drie maanden in het museum een prestigieuze oeuvre overzichtstentoonstelling, ‘Zichtbare Stilte’, van de bekende Groningse figuratief kunstenaar Pieter Jan Knorr. Knorr, muzikaal ook goed onderlegd, vormt met drie collega’s de band Quartier Latin Plus, en spelen een belangrijke rol tijdens de seizoensopening van het museum. Daags erop, zaterdag, zijn de oorstrelende klanken van deze band op meerdere tijdstippen te horen gedurende de openingsdag in het grand café. De seizoensopening valt samen met de Paasdagen. Ter gelegenheid hiervan heeft het grand café een speciale publieksactie opgezet. In verschillende dag- en weekbladen wordt een speciale bon afgedrukt. Bij inlevering van deze bon tijdens krijgt men gedurende de Paasdagen koffie mét appelgebak voor maar 3,00 euro in plaats van de gebruikelijke 4.95 euro. Grand Café Borg Nienoord serveert tijdens beide Paasdagen een overheerlijke Paasbrunch. De paasbrunch is inmiddels geheel VOL. Komend seizoen is Grand Café Borg Nienoord, naast bestaande activiteiten als bijv. startlocatie van de Energiewacht Tour voor dames, Moeder- en Vaderdagactie, startlocatie Oosterheerd Oldtimerrit, het ‘Witte Goud op Nienoord’ (o.a. asperges eten), startlocatie wielertocht Westerkwartier, bruidsbeurs, herfstfair, kerstmarkt, etc, ook organisator van enige grotere festiviteiten in en rond de borg en op het fraaie landgoed. Zaterdag 28 en zondag 29 mei is als eerste aan bod ‘Exotisch Azië’. Een zéér verrassende breed culturele happening met o.a. culinaire stands uit Bali, Java, Sumatra, Vietnam, Thailand, China en Suriname. Verder zijn er dansgroepen met diverse culturele Indonesische dansen, demonstraties van dansen en gevechtsporten, uniek historisch schimmenspel met wayang poppen, schitterende Chinese draken- en leeuwendansen, Indische rijtuigen, diverse workshops als o.a. bamboe muziekinstrumenten maken, het maken en verven van originele batiks, vliegers maken, doorlopende muziek optredens met bekende zangers en zangeressen, een tentoonstelling van de Keris(dolken). Ook diverse stands met Aziatische producten als sarongs, batik, houtsnijwerk, etc. Een zéér verrassend exotisch evenement! Zie ook www.exotischazie.nl. Zaterdag 18 en zondag 19 juni is de ‘Landgoed Nienoord Fair’. Twee dagen lang genieten van wat het goede leven te bieden heeft. De Landgoed Nienoord Fair is een zomerse wervelwind van vele en diverse bedrijven die de bezoekers verrassen met hun producten. De fair wordt omlijst met een uitgebreid activiteitenprogramma, óók diverse leuke activiteiten voor kinderen. Live muziek, workshops en demonstratieprogramma’s completeren het totale aanbod tijdens de Landgoed Nienoord Fair. Beide dagen vrije toegang voor de bezoekers. Zie ook www.landgoednienoordfair.nl. Tijdens het eerste weekend van juli, zaterdag 2 en zondag 3 juli, is het ‘LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival’. Het landgoed wordt omgetoverd in een groot gezellig openlucht restaurant/theater waar diverse authentieke mobiele keukentjes (foodtrucks) met vele en verrassende gerechten komen te staan. Verder diverse artiesten met live muziek, zang, theater, kleinkunst én verschillende kramen met allerlei industriële vintage artikelen. Alle standhouders staan verspreid over het landgoed, waardoor de bezoekers lekker kunnen struinen over het landgoed. Een variëteit aan theater en kleinkunst maakt LekkerLeek tot een zeer gezellige uitbelevenis. Beide dagen vrije toegang voor de bezoekers. Zie ook www.lekkerleek.nl. Om een indruk te krijgen van de prachtige locatie waar de evenementen gehouden worden kijk dan even op www.360rond.nl/nienoord en www.grandcafe-borgnienoord.nl.

Auteur

Cindy Houwen