Win-actie wegens succes verlengd bij Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK

Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op zaterdag 5 maart weer de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden. Deze vindt zoals altijd plaats op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Er worden er allerlei heerlijke etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio.

  Omdat de win-actie van de vorige keer zo’n groot succes was, organiseren de standhouders deze aantrekkelijke actie nogmaals: elke bezoeker mag bij het betreden van de markt een envelop kiezen. Wie trekt een van de enveloppen die door de standhouders gevuld zijn met cadeaubonnen? Deze cadeaubonnen kunnen direct ingewisseld worden voor leuke en lekkere producten.

Exclusieve Nienoord Wol

Bijzonder is dat vaste standhouder Willekleurige Draden in samenwerking met De Scheperij een écht Nienoord product heeft gemaakt. Mike van der Most van De Scheperij - die sinds enige tijd zijn schaapskudde in Boerderij Oosterheerdt heeft ondergebracht - is in januari begonnen met het scheren van zijn schapen. De wol ging naar Willekleurige Draden. Zij heeft de wol gesponnen en nu is het al te koop op de Streekproductenmarkt Nienoord. Ook zijn er met de hand gebreide sokken, gemaakt van Nienoord Wol. Exclusief te koop op Streekproductenmarkt Nienoord in Leek.

Lokale en duurzame producten

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet men ook duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben. Streekproductenmarkt Nienoord is op iedere eerste zaterdag van de maand georganiseerd voor kookgekken en lekkerbekken. De Streekproductenmarkten vinden dit jaar dus plaats op 5 maart, 2 april, 7 mei ,4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december .

Auteur

Merijn Slagter