Zoudttheater in de ban van goud in Opende, Roden en Roderwolde

OPENDE

De nieuwe productie van Zoudttheater gaat vrijdag 19 februari in première in het BaronTheater te Opende. Voor deze nieuwe productie heeft Zoudttheater naast de vaste spelersgroep een aantal uitstekende nieuwe spelers weten te casten.

Geld staat voor macht. Dat is van alle tijden. We willen rijk en succesvol zijn. We willen de allernieuwste smartphone en die hippe merkbroek. We willen stappen, uit eten, een iPad en het liefst ook nog een Apple watch. De Franse komedieschrijver Molière schreef in 1668 ‘De Vrek’. De vrek Henderik is gierig en materialistisch. De enige liefde die hij voelt is zijn liefde voor geld. Liefde voor menselijk contact kent hij niet.

Rivalen

Wanneer Henderik wil trouwen met de vriendin van zijn zoon, alleen om het familiekapitaal veilig te stellen, komen vader en zoon als rivalen tegenover elkaar te staan. De Vrek is een klassieke karakterkomedie in een modern jasje. Vermakelijk en eigentijds bewerkt door regisseur Jan Dol. De zang en de muziek in deze komedie zijn bovendien een krachtige toevoeging aan deze voorstelling. Na Opende is de voorstelling nog te zien in Theater de Winsinghhof in Roden op 4 maart en in café Het Rode Hert in Roderwolde op 12 maart. Tot begin april is de voorstelling nog te zien in Groningen en Rottum. De kaartverkoop is via de zalen. Voor meer informatie: www.zoudttheater.nl of 050-5017417

Auteur

ggeersing