Drie folksongbands geven Iers Festival in Leek gestalte

LEEK

Sportcentrum Leek is op zaterdag 12 maart decor van het Iers Festival. Op deze avond zullen drie folksongbands een fantastisch festival verzorgen. Deze songs en ballades zijn soms honderden jaren oud, maar worden tot op de dag van vandaag nog steeds in Ierse pubs gezongen en gespeeld. Ook worden de instrumentale jigs en reels tot het genre gerekend.

Om het Iers Festival ook deze keer in Leek weer tot een ongekend succes te maken, maken drie sterke folksongbands hun opwachting. Met Stout’n Herring, The Doggy Few en Bangers & Mash kunnen de liefhebbers van Ierse muziek zich opmaken voor een prachtige avond.

Ierse bands

Stout’n Herring speelt traditionele Ierse muziek op een eigentijdse en unieke manier. De Groningse band geeft door middel van krachtige zang samen met gitaar, viool, tinwhistle, accordeon en cajon een eigen invulling aan de melodieën van het oude Ierland. De Ierse feestband Doggy Few komt ook naar Leek en heeft alles in huis voor een leuke middag of avond boordevol Ierse muziek. De laatste van de drie bands is Bangers & Mash, dat haar naam dankt aan het gelijknamige gerecht: het is namelijk makkelijk te maken en heel erg voedzaam. De band behoort niet tot de categorie die de hele avond alleen maar zo snel mogelijk instrumentaaltjes zit te spelen. Zij zijn de vertolkers van de gezongen folkmuziek en wisselen deze zeer incidenteel af met instrumentaaltjes.

Voorverkoop

Het Iers Festival Leek op 12 maart start om 20.00 uur, maar de zaal zal die avond al geopend zijn om 19.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop, bij de vele bekende adressen en via de websites vanplan.nl en sportcentrumleek.nl, 12,50 euro. Aan de kassa betaalt men vijftien euro.

Auteur

Merijn Slagter