Tweede team Schaakclub Leek wint van JH Kruit

LEEK

Na drie gelijke spelen op rij kwamen Schaakclub Leek 2 afgelopen vrijdag tot een 4,5-1,5  overwinning tegen JH Kruit uit Stadskanaal.

Door griep van eerste bordspeler Huisman, mocht Tijmen Hofstra zijn debuut maken in de seniorencompetitie. Hij deed dat prima, maar was niet opgewassen tegen een tegenstander met een rating van boven de 2000.

Eer

Teamleider Beiboer won aan bord 2 reglementair wegens het ontbreken van een tegenstander. Smedinga had de eer om te mogen schaken tegen oprichter en naamgever van de club Jan Hessel Kruit, en won. Ook Arriola en Jakovljevic waren te sterk voor hun tegenstanders. Stokhorst moest uiteindelijk genoegen nemen met remise. Er zijn in de tweede klasse B nu drie koplopers met 6 uit 4, en daar achter twee teams met 5 uit 4 waaronder Leek 2. Tijmen Hofstra schreef een dag later het Jeugdschaaktoernooi van Schaakwoude te Damwoude op zijn naam en zijn broer Remmelt won een derde prijs.

Schoolschaakkampioenschap

Zaterdag 13 februari wordt het Schoolschaakkampioenschap van Leek en Marum gespeeld in De Balkhoeve.

Auteur

Merijn Slagter