Voorronden Flinke Pink Festival krijgen nieuwe opzet

LEEK

Het lijkt nog ver weg, maar over drie maanden is het al Pinksteren en dus weer tijd voor Flinke Pink, het heerlijke vierdaagse outdoorfestival bij Podium Nienoord in Leek. Ook dit jaar wordt het programma, voor zowel DJ's als bands, weer deels samengesteld via voorronden.

Voor de DJ's wordt dit jaar weer samengewerkt met Online DJ contest, een gratis platform voor aanstormend DJ-talent. Deelnemers dienen een live mix te maken, op te nemen met een videocamera en deze vervolgens te plaatsen op YouTube. Daarna kunnen DJ's zich inschrijven op onlinedjcontest.nl met de link naar de video. Na de afronding van deze inschrijving kan het publiek stemmen op de DJ's.

Meeste stemmen gelden

Daarna gaat het iets anders dan in voorgaande jaren, want toen werd er zowel door het publiek als een vakjury een winnaar gekozen. Dit jaar gaan de acht DJ's met de meeste stemmen door naar een finale, die begin april plaatsvindt. Tijdens deze finale worden zowel voor de Black- als White-edition door een vakjury twee DJ's gekozen, die op 14 of 15 mei op Podium Nienoord mogen draaien tijdens Flinke Pink.

Live voorronden

Voor livebands wordt dit jaar ook voor een andere opzet gekozen. Flinke Pink-organisator Sikko Cazemier is hiervoor een samenwerking aangegaan met POP Groningen. ,,Dit houdt in dat we geen eigen voorronden meer houden, maar het programma van Flinke Pink Live op maandag 16 mei grotendeels wordt samengesteld met (halve) finalisten van de POP Groningen Talent Award. Dit is een talentenjacht voor jonge bands die op acht verschillende locaties in de provincie wordt gehouden'', aldus Cazemier. ,,Hieraan doen in totaal veertig bands mee, waardoor we uit veel meer jong talent een keus kunnen maken en het niveau van de maandagmiddag omhoog willen brengen.'' Eén van deze voorronden vindt zaterdag (6 februari) al plaats in Leek. Zie ook flinkepink.nl of Facebook.com/flinkepink.

Auteur

Merijn Slagter