Kerk van Nuis decor van optreden Orpheus Symfonie Orkest

NUIS

Het Orpheus Symfonie Orkest geeft op zondagmiddag 21 februari om 15.00 uur een concert in de kerk van Nuis. Het kleine symfonieorkest telt 25 leden, die uit de wijde omgeving van Roden komen. Elke donderdagavond repeteren ze in De Dobbe in Roden. Hun motto is samen met veel plezier muziek maken. Sinds september 2014 staat het orkest onder de enthousiaste leiding van Jan ten Bos.

Het Orpheus Symfonie Orkest brengt in de kerk van Nuis een gevarieerd programma met korte en wat langere stukken ten gehore. Denk daarbij aan de delen Andante en Presto uit een Divertimento van Mozart, het bekende Farandole van Bizet, de barokke suite Le Soupé du Roi van Lully, de Unvollendete van Schubert en Brandenburg Sinfonia van Bach. Meer over het orkest staat ook op de website orpheussymfonieorkest.nl.

Akoestiek

De organiserende ActiviteitenCommissie Kerken Nuis-Niebert verwacht dat het spel van het orkest door de prachtige akoestiek van de kerk bijzonder goed tot zijn recht zal komen en hoopt dan ook op veel bezoekers. De entree tijdens het concert bedraagt 7.50 euro, inclusief een pauzedrankje. Men kan reserveren via derkdijk@ziggo.nl of 0594-641806.

Auteur

Merijn Slagter