Blik slaat de klok in CazemierBoerderij

TOLBERT

Carin van der Wal van blikmuseum Het Behouden Blik komt op zondag 14 februari naar de CazemierBoerderij in Tolbert. Bezoekers kunnen dan de primeur van haar nieuwste lezing ‘Een blik op de jaren 50 in vijftig blikken’ beleven.

Het blikmuseum, dat in Uithuizermeeden staat, is een prachtig klein museum met een uitgebreide collectie blikken. Blikken van allerlei merken, die iedereen bekend voorkomen en die verrassende blikken in de samenleving geven. Het gaat tenslotte over de geschiedenis die achter ons ligt. De vijftiger jaren van de vorige eeuw waren een bijzondere periode. Daar horen wederopbouw, woningnood, soberheid, bestedingsbeperking én gezelligheid ook bij kijken. Zien we dat terug in ‘het blik’? Het belooft een interessante middag te worden, waarbij ook zelf meegebrachte blikken door Carin van der Wal getaxeerd kunnen worden.

Blik vooruit werpen

Met het onderwerp van deze zondagmiddag wordt alvast een blik vooruit geworpen op de expositie 'De boodschappentas in de jaren 50', die op 2 april in de CazemierBoerderij van start zal gaan. De lezing van Carin van der Wal in de CazemierBoerderij, aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert, start op 14 februari om 14.00 uur. De entree is vijf euro, inclusief een consumptie. De museumdeuren gaan open om 13.30 uur.

Auteur

Merijn Slagter