Topruiter en -coach Bert Romp maakt opwachting in HJC Manege

TOLBERT

De bekende oud-topruiter Bert Romp komt naar Tolbert om ruiters en amazones uit het Westerkwartier de fijne kneepjes van de springsport bij te brengen. Op uitnodiging van de organisatie van hippische ondernemers, Westerkwartier-Paardenkwartier, zal Bert Romp op 24 januari en op 11 februari zijn clinics geven in de HJC Manege te Tolbert. De training die de in Veendam geboren springruiter geeft, zijn gratis voor het publiek te bezoeken.

,,Deze clinics passen in het beleid waar we ons met Westerkwartier-Paardenkwartier op richten”, laat voorzitter Gerard Arkema weten. ,,De vier speerpunten die wij voeren, zijn uitwisseling van kennis onder de paardenhouders, het Westerkwartier als paarden gebied nog meer promoten, het uitzetten en rijden van men- en ruiterroutes en het verzorgen van opleidingen. De clinics van Bert Romp sluiten naadloos aan bij dat laatste speerpunt.”

Leerzaam

Romp was deelnemer aan maar liefst drie Olympische Spelen, twee als ruiter en één als bondscoach. In Tolbert zal hij ruiters en amazones die uitkomen in de klassen M toten met ZZ maar liefst anderhalf uur onder zijn hoede nemen en uitgebreide instructie geven. De speciale training omvat niet alleen theorie, maar ook een uitgebreid praktisch gedeelte, waarbij het losrijden, het omgaan met een paard en de springtechniek breed aan de orde komen. Volgens manege-eigenaar en bestuurslid van Westerkwartier-Paardenkwartier, Louwe Mulder, is de clinic ook leerzaam voor het publiek. ,,Onze HJC Manege leent zich hier uitstekend voor, omdat het publiek heel dicht op de ring kan toekijken bij de lessen van Bert Romp. Daardoor steken niet alleen ruiters veel van de clinics op, maar ook de bezoekers.”

Vele activiteiten

Bert Romp koos begin jaren zeventig voor een carrière in de paardensport en bezette in zijn loopbaan ooit de tiende plaats op de wereldranglijst van springruiters. Sinds 1990 heeft Bert Romp zijn eigen stal en hij is gespecialiseerd in het professioneel begeleiden van springruiters. Westerkwartier-Paardenkwartier is blij met de twee speciale trainingen die Bert Romp in Tolbert zal geven. Deze clinic is één van de vele activiteiten die de organisatie van hippische bedrijven in het Westerkwartier op poten zet. In het verleden werden al dressuurclinics georganiseerd en ook symposia en forumdiscussies.

Springclinics

De springclinics in de HJC Manege zijn op zondag 24 januari en op donderdag 11 februari beide dagen van 12.00 tot 18.00 uur. Het publiek heeft gratis entree.  

Auteur

Merijn Slagter