Opnieuw Q-link Bus Sessions in lijnen naar Leek, Zuidhorn en Roden

REGIO

Na twee succesvolle jaren zal ‘Q-link Bus Sessions’- in samenwerking met Grunnsonic - op vrijdagmiddag 15 januari vanaf 15.00 uur opnieuw zes muzikanten een podium geven in de verschillende Q-link bussen, met Hoofdstation Groningen als vertrekpunt. Het startsein is om 14.30 uur bij de Kiosk van het busstation en zal gegeven worden door Paul de Rook, wethouder Verkeer & Vervoer van de gemeente Groningen. Tot ongeveer 17.15 uur zal niet alleen in de bussen, maar ook bij de Kiosk live muziek te horen zijn.

In Q-link 3, 4, 5, 11 en 15 kunnen reizigers vanaf 15.00 uur luisteren naar verschillende muzikanten. In Q-link 3 naar Leek treedt Iris Rijnsewijn op, winnares ‘Muzikaal Talent 2014, RTV Noord’. Q-link 4 naar Roden zal gevuld worden met de klanken van de romantisch-realistische troubadours The New Poor. In Q-link 5 naar Zuidlaren-Annen kan geluisterd worden naar de liedjes van Kira Dekker, finaliste van de Beste Singer-Songwriter van Nederland. De Anti D’s, een indie postpunk-revival band uit Groningen met een voorliefde voor mineurakkoorden, dikke beats en harde gitaren, zal optreden in Q-link 11 naar Zuidhorn. In Q-link 15 naar Zernike Campus zijn op twee ritten twee verschillende bands aanwezig. Tijdens de eerste rit reist View for a Day mee, een krachtenbundeling tussen de broers Hof en Klompmakers. De tweede rit zal de gepassioneerde band Tied Laces hun liedjes ten gehore brengen.

Kiosk Hoofdstation Groningen

Naast meereizende artiesten in de Q-link bussen zal er ook live muziek zijn bij de Kiosk op het busstation. Aansluitend op de opening door wethouder Paul de Rook en de muzikale aftrap van Oes, zullen van 15.00 uur tot 17.15 uur Tied Laces, Oes en View for a Day elk zo'n 45 minuten optreden.

Programma in de bus

Een overzicht van de Bus Sessions starttijden vanaf Hoofdstation Groningen: 15.05 – Iris Rijnsewijn in Q-link 3 naar Leek, perron E 15.01 – The New Poor in Q-link 4 naar Roden, perron E 15.01 – Kira Dekker in Q-link 5 naar Zuidlaren-Annen, perron N 15.15 – Anti D’s in Q-link 11 naar Zuidhorn, perron V 15.15 – View for a Day in Q-link 15 naar Zernike Campus, perron C 16.15 – Tied Laces naar Zernike Campus, perron C Een uitgebreid programma van de Bus Sessions en de Kiosk optredens is te vinden op bussessions.nl.

Auteur

Merijn Slagter