Wethouder op bedrijfsbezoek

NORG Wethouder Henk Kosters heeft woensdag drie bedrijven bezocht. Het gaat om BBAW, rietdekkersbedrijf Bakker en dakdekkersbedrijf Barkhuis.

BBAW bouwmanagement is een onafhankelijk familiebedrijf, opgericht in 1998 in Norg. Het is een bedrijf dat organisaties, bedrijven en particulieren adviseert en ondersteunt bij elk voorkomend onderdeel van een bouwproces. De korte communicatielijnen in het bedrijf staan garant voor persoonlijke aandacht voor ieder project. In 2015 waren ze genomineerd voor de ondernemersprijs Noordenveld.

Rietdekkersbedrijf Bakker BV is een familiebedrijf in Norg. In 1928 is het bedrijf gestart als A. Bakker & Zonen in Nijetrijne (Fr.). Sinds 2003 is het bedrijf verder gegaan onder de leiding van Alexander Bakker. Door de jarenlange ervaring binnen het kunnen ze elk type dak maken. Ouderwetse technieken zoals vlechtwerk en dergelijke kunnen ze op authentieke wijze maken. Het riet wordt vanuit allerlei landen geïmporteerd, de laatste jaren veel uit China.

Dakdekkersbedrijf Barkhuis is in maart 2000 opgezet door Arend Barkhuis aan de Ordel 8 in Norg. Al vanaf 17-jarige leeftijd werkte hij bij een dakdekkersbedrijf. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld als dakdekker en als bedrijfsleider. Zo had hij alle facetten doorlopen om een bedrijf te beginnen. Opdrachtgevers van het bedrijf zijn particulieren, aannemers en gemeenten. Barkhuis houdt zich onder meer bezig met het verwerken van kunststof en bitumineuze dakbedekking. Er worden complete daken afgeleverd inclusief eventuele isolatie.