NLdoet van start in Toermalijn

RODEN De jaarlijkse NLdoetdagen zijn dit jaar een dag eerder begonnen, vanwege de onderwijsstaking. Toch gaf wethouder Kirsten Ipema, met haar dochters Rieke en Jonna, het startsein vrijdag.

De wethouder maakte van de nood een deugd en kwam met haar kroost naar de woongemeenschap voor gehandicapten in Nieuw-Roden. Roelie Karsten gaf uitleg over ontstaan en het reilen en zeilen van de particuliere woonvorm, die inmiddels dertien jaar bestaat. Daarna werden o.m. viooltjes geplant, aanslag van bestrating verwijderd en en tuinonderhoud gepleegd.

In de gemeente Noordenveld ging een groot aantal vrijwilligers aan de slag, er waren ruim 20 klussen aangemeld. Leerlingen van het Dr. Nassau College in Norg hebben hun werkzaamheden al op donderdag uitgevoerd.

Bij voetbalclubs VV Roden en Veenhuizen werd geklust, bij Scouting Roden, dorpshuizen in Roderesch en Roderwolde, muziekvereniging Noordenveld en nog veel meer. Onderhoud van de Heemtuin in Peize is vanwege het weer uitgesteld naar zaterdag 23 maart. (Foto’s Germ Geersing.)