NLdoet al begonnen

RODEN Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn de jaarlijkse NLdoet- dagen. Maar in verband met de onderwijsstaking is de actie in Noordenveld donderdag al begonnen.

In de gemeente Noordenveld gaat een groot aantal vrijwilligers aan de slag, er zijn ruim 20 klussen aangemeld. Wethouder Kirsten Ipema zal op vrijdagochtend 15 maart om 9.30 uur bij Woongroep Toermalijn het startsein voor de actie geven.

I.v.m. de onderwijsstaking van 15 maart zullen de leerlingen van het Dr. Nassau College in Norg hun werkzaamheden al op donderdag 14 maart uit gaan voeren. Die dag zal wethouder Jeroen Westerdorp om 8.45 uur bij de start van de actie op school aanwezig zijn. De klussen waarbij geen leerlingen betrokken zijn worden gewoon op vrijdag en zaterdag uitgevoerd.

Vrijdag zijn er onder meer klussen bij het RAShuys in Roderesch, het Thomashuis in Roden, Interzorg De Hullen in Roden, Woongroep Toermalijn en de VV Roden. Zaterdag melden helpers zich bij Scouting Mensinge in Roden, de Treftuin in Roden, het dorpshuis in Roderwolde, bij muziekvereniging Noordenveld (Klimop).

In Peize wordt geklust in de Heemtuin, buurthuis De Schakel in Peizermade en is er een scootmobieltocht met high tea met cliënten van Cosis. In Norg en Een waren scholieren donderdag al in de warm met klussen en statiegeldflessen, bij De Bosrand in de natuur, het Zwembad in Veenhuizen wordt opgeknapt en ook bij de voetbalclub wordt geklust en tenslotte bij het Nivon Natuurvriendenhuis in Allardsoog.