Jersey overhemden: wordt het een zomertrend?

Houd je van luchtige overhemden die goed vallen, niet kreuken én getailleerd zijn? Dan zijn jersey overhemden iets voor jou. Een opkomende trend die van de zomer volop aanwezig zal zijn. Nieuwsgierig wat jersey overhemden zijn? Hoe ze ontstaan zijn? En waarom ze populair zijn? Lees snel verder!

Wat zijn jersey overhemden?

Jersey overhemden zijn gemaakt van een speciale weving. Het verschil met klassieke overhemden is dat jersey overhemden worden gebreid. Breien zorgt voor een zachte textuur met een natuurlijke stretch. De natuurlijke stretch zorgt voor een getailleerde pasvorm. De overhemden zijn relatief dun, wegen niet veel en ademen goed. Je bent onnodig zweten een stap voor. Het is een comfortabele stof die fijn is om te dragen in warme periodes. Een andere eigenschap van de jersey stof is dat het weinig kreukt. Dit maakt strijken overbodig. Hang het overhemd na het wassen op aan een hanger. Na het drogen zullen (bijna) alle kreukels zijn verdwenen. Je kan het overhemd zowel dicht als open dragen. Beide opties zijn verzorgd en stijlvol. Door gemak en comfort zijn jersey overhemden een opkomende trend. Benieuwd naar een jersey overhemd? Zoek naar de overhemden online.  

Waar komt jersey vandaan?

De stof jersey is afkomstig van het Engelse eiland Jersey en bestaat sinds de middeleeuwen. Het is ontstaan doordat vissers behoefte hadden aan comfortabele kleding. Destijds wordt jersey stof alleen toegepast in heren T-shirts en truien. Coco Chanel introduceert in 1917 de jersey stof bij een groter publiek. Tegenwoordig is het terug te vinden in onderbroeken, beddengoed, matrassen, polo’s en overhemden.

Voordelen van een Jersey overhemd

Hieronder is een opsomming van voordelen van een Jersey overhemd;

  • Getailleerde pasvorm
  • Ademen goed
  • Relatief weinig gewicht
  • Strijkvrij
  • Stijlvol

Associaties met jersey

Naast de jersey weving wordt jersey ook met de volgende geassocieerd;

  1. Sport jerseys – sport shirts zijn gemaakt van 100% polyester en hebben veel gemeen met de overhemden. Er zit stretch in, getailleerde pasvorm, weegt niet veel, en ademen goed.
  2. Jersey City – bevindt zich in New Jersey en is een stad in de Verenigde Staten met 270.000 duizend inwoners