Veurlezen in Rowol

RODERWOLDE Tijdens de ‘meertmaond Streektaolmaond’ lezen burgemeester en alle vier wethouders weer voor op scholen in de gemeente Noordenveld.

Burgemeester Klaas Smid en wethouder Alex Wekema lazen op obs De Rank. Maandag 18 maart leest wethouder Henk Kosters voor bij De Eskampen in Peize en Jeroen Westendorp sluit zich aan bij groep Zilver en Oranje bij ’t Hoge Holt. Vrijdag 22 maart leest wethouder Alex Wekema voor aan groep 7 en 8 bij De Parel.

Maandag 25 maart leest om 10.45 uur wethouder Jeroen Westendorp voor aan groep 7 en 8 bij De Tandem en woensdag 27 maart leest wethouder Kirsten Ipema voor aan groep 1/2a en 1/2b en wethouder Henk Kosters aan 1/2c en 2c/3 bij De Hoeksteen. Het initiatief wordt georganiseerd vanuit Huus van de Taol. Op alle scholen in Noordenveld wordt voorgelezen door ervaren voorlezers, geschoold door het Huus van de Taol en aangestuurd door de keurnoten en taalschulte van Noordenveld.

Op obs Het Palet in Roderwolde waren vrijdag Jettie Drewes, Tonny Jobing en Bert Blaauw actief in het Drents. Ze hebben alle hun voetstappen liggen in het Rowolmer onderwijs en hadden het prima naar de zin. Ze gingen speciaal nog even op de foto met schooteam en de bovenbouw... (Foto’s Germ Geersing.)