Amber Bandringa op schot bij KTP

RODEN KTP Nieuw-Roden heeft vrijdagavond een verdiende en onbedreigde overwinning behaald op middenmoter Futsal Apeldoorn.

In de goed gevulde sporthal De Hullen te Roden zegevierden de vrouwen van Andy de Jong en Wiebe Kooiker met 4-1. Amber Bandringa kon drie keer juichen. Voorafgaand was er een ontvangst voor sponsors. Om die reden week de normaal in Sportcentrum Leek acterende club eenmalig uit naar De Hullen. De geldschieters werden verwelkomd door voorzitter René Alberts van de sponsorcommissie.

Verder was er aandacht voor het KTP Manduar Gambia-project en de KTP Academie, waarvoor veel animo bestaat. Meer dan 40 meiden meldden zich begin dit jaar bij ‘KTP’. Coach Andy de Jong gaf een voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen Futsal Apeldoorn. In de sponsorruimte van De Hullen werd zijn opvolger (De Jong wordt trainer van Urk) voorgesteld.

Nieuwe trainer

Volgend seizoen fungeert Sees Bergman als oefenmeester van de succesvolle blauwe zaalvoetbalsters. In de futsalwereld beschikt Bergman over veel ervaring. Zo was hij werkzaam bij Real Camaradas in Zuidhorn en Futsal Winsum. Inmiddels is hij bij studentenclub Drs. Vijfje in Groningen bezig aan zijn achtste seizoen.

Met Futsal Apeldoorn kende Nieuw-Roden weinig problemen. De koploper in de eredivisie creëerde zich voldoende kansen, zodat het publiek aan zijn trekken kwam. Aline van den Berg opende de score (1-0) en nog voor de pauze had ook Amber Bandringa succes. Na de pauze liet de international zich met twee treffers eens temeer gelden.

Eén keer stond collega-international Nancy Loth aan de basis. Voor keepster Joukje van der Meer was het sneu dat ze in de slotfase nog een tegendoelpunt moest incasseren. Zodoende triomfeerde KTP Nieuw-Roden met 4-1.

Stand aan kop: KTP Nieuw-Roden 17-40, Os Lusitanos 17-35, TPP Rotterdam 17-32, Team Alkmaar/Sportstars en Drs. Vijfje 17-30.