Stuivertje wisselen bij Schaakclub Roden

Het blijft stuivertje wisselen bij schaakclub Roden. Had Ward Romeijnders in de 20e ronde de koppositie heroverd op Lieuwe Boskma, in de 21e ronde kwam Boskma weer op kop.

RODEN Romeijnders speelde niet en zal dit seizoen ook niet meer spelen. Het vaderschap gaat even voor. Boskma
speelde remise tegen Ruurd Kunnen in een moeilijke Indische partij. Hij veroverde een pion en het initiatief, maar Kunnen vond een solide weg naar remise.

Ook Tom Visser kwam tegen Dick Dalmolen niet verder dan een puntendeling. Omstanders meenden dat Dalmolen een kans op meer had laten liggen, maar remise was een terechte uitslag. Het hoogtepunt van de avond was de
overwinning van Theo Wolthekker op Johan Zwanepol. Wolthekker is een grillige speler die mooie winstpartijen afwisselt met troosteloze nederlagen. Zwanepol meende dat hij beter had gestaan, maar een kansrijke voortzetting had gemist. Na deze fout kreeg Wolthekker de partij in zijn greep en hij liet niet meer los.

In de schaduw van dit geweld vochten Jan van Spijker en Jan Duisterwinkel een verbeten duel uit waarbij voor Van Spijker de eerste plaats in de B-groep en voor Duisterwinkel die in de C-groep op het spel stond. Van Spijker won. Hij staat nu tweede, op respectabele afstand van Ale Bakker. Duisterwinkel verloor echter de leiding die hij wekenlang vast in handen leek te hebben. Jan Pezij heeft de eerste plaats bij de C-spelers overgenomen na winst op Frans van Doorn..