Sterke partij KV Noordenveld tegen Flamingo’s

RODEN De eerste drie seniorenteams van Noordenveld korfbalden in sportcentrum De Hullen tegen de overeenkomstige teams van Flamingo’s uit Buitenpost.

Nadat Noordenveld 3 en 2 met respectievelijk 22-25 en 17-20 de winst aan de Friezen moesten laten won het vlaggenschip van Noordenveld met een sterk optreden overtuigend met 27-16 van de 1ste selectie van Flamingo’s. Trainer/coach Matthijs Roelfsema in het programmaboekje: “Door de uitslagen van de afgelopen weken blijft het spannend in de top van deze competitie. Met een overwinning komt Noordenveld weer gelijk met ROG en staat het twee punten achter koploper De Parabool. Vandaag willen we het niet zo spannend maken als in de met 15-17 gewonnen uitwedstrijd in Buitenpost. Met steun van ons enthousiaste publiek willen we de goede lijn doortrekken”.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Danser openden de gasten de score met twee rake afstandstreffers. Amber Bangma opende vervolgens de score voor Noordenveld. Na de 1-3 bogen Jaap de Boer, Robin van Bolhuis en Jasper Lütter de achterstand om naar een voorsprong. Vervolgens werd er om en om gescoord en konden de hard werkende gasten onder luid getrommel van de meegereisde supporters bijblijven tot 7-7. Vervolgens wist de Mastformatie met sterk aanvals- en verdedigingswerk en aangemoedigd door de in zeer grote getale aanwezige fans ruim afstand te nemen. Zo stond er onder meer door scores van Amber Bangma, Renate van der Woude, Jaap de Boer en topscorers Robin van Bolhuis en Sven Stobbe met rust een ruime 12-8 voorsprong op het scorebord.

Terug

Na de thee kwamen de gasten door twee treffers ogenschijnlijk nog even terug in de wedstrijd. Maar na de 12-10 lieten de oranje tijgers er in Sportcentrum De Hullen geen gras meer over groeien wie de bovenliggende partij was tegen de gele flamingo’s. Vanuit een ijzersterke verdediging , waarbij veel ballen door het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema en aanvoerder Anna de Boer werden onderschept, en met een groot aantal messcherpe aanvallen werd er gewerkt aan een ruime overwinning. Het publiek op de volgepakte tribunes in hal B werd door Noordenveld getrakteerd op veel treffers, waarbij de één nog fraaier tot stand kwam dan de ander. Na 2 keer 30 minuten en met scores van álle oranje tijgers eindigde deze sterke wedstrijd van Noordenveld zodoende in een ruime 27-16 overwinning voor de Mastformatie.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (6), Sven Stobbe (6), Amber Bangma (5), Renate van der Woude (4), Anna de Boer (2), Jaap de Boer (2), Romée de Rink (1) en Jasper Lütter (1). De volgende wedstrijd brengt de Roners op 9 maart naar Holwerd, waar om 19.40 uur de wedstrijd tegen DTL begint. (Foto’s KV Noordenveld.)