Meiden van MHC knap kampioen

RODEN Het zaalseizoen is voor MHC Roden prima verlopen. Liefst zes van de 20 teams werden kampioen. Nu op naar een mooie tweede seizoenshelft op het veld.

Meisjes B1 was in hun poule oppermachtig. De ene na de andere tegenstander werd aan de zegekar gebonden. Uiteindelijk werden ze ongeslagen kampioen en dat ook nog eens zonder puntverlies. In 10 wedstrijden wisten ze maar liefst 84 keer te scoren en ze kregen er slechts 18 tegen. De terechte kampioen dus... Meisjes D1 speelde voor het eerst in de eerste klasse. Het was dus afwachten of de meiden tegen het geweld in deze klasse bestand waren. Elke wedstrijd was spannend, maar er werd heel veel gewonnen. De meiden groeiden elke week en bleven winnen. Slechts een keer werd er verloren en met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 sloten ze de competitie uiteindelijk af als kampioen.

Meisjes B3 stond voor aanvang van het laatste weekend op de 2de plek en had het niet meer in eigen hand. Concurrent Leeuwarden verspeelde opeens punten en daardoor konden de meiden plotseling toch weer kampioen worden. Ze wonnen twee keer en eindigden dus toch nog als nummer 1. Maar naast deze kampioene deden Dames 1, Meisjes A2, Meisjes A3 en Jongens C1 heel lang mee om het kampioenschap. Zij werden uiteindelijk net 2de in de poule. Heren 1 handhaafde zich als heel knap als enige veld vierdeklasser in de een-na-hoogste klasse van het district. Ook de overige teams hebben het heel goed gedaan en werden elke week beter.