Succesvol weekend voor Adonis Sportacrobatiek

REGIO Adonis Sportacrobatiek Leek kan terugzien op een prima weekend. Zaterdag werd in Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd en tevens provinciale kampioenschappen voor de C-lijn acrogym gehouden.

Twee teams van Adonis Sportacrobatiek Leek deden hieraan mee. En met succes, want met 2 medailles keerden de sporters weer naar Groningen. Het duo Hanna Bol (Roden) en Noortje Bijlsma werden 2de voor de provincie Groningen en het trio Dana Stoker, Floor Stuurwold en Jolin Doorten werden 3de. Een knappe prestatie voor beide teams die dit jaar voor het eerst in deze categorie uitkomen.

Op dezelfde dag streden clubgenootjes om de eer bij de Valentijnscup in Oosterwolde. Aan deze acrowedstrijd doen teams uit heel Nederland mee. De jongste teams mochten de spits afbijten. E-instap trio Carmen Feijen, Jolijn Hartholt en Lizz Stoker werden heel knap 3de en E-jeugd trio Eden Timmermans, Nynke Veldhuizen en Rosalie de Vries behaalden een mooie 8ste plaats. Een mooie wedstrijdervaring voor deze teams die allemaal met zichtbaar plezier straalden op de vloer.

D-senioren

In de middag mochten er nog 4 teams op deze liefdeswedstrijd in actie komen. In een zware categorie wist het D-senioren trio Kaja Heijnen, Anna Snijder en Jasmijn Stuurwold (Roderesch) een prachtige oefening neer te zetten met een bronzen medaille als resultaat. Adonis heeft dit seizoen liefst 2 D-junioren trio’s die beiden een oefening kunnen laten zien waar de energie van af spat. De jury beloonde dit dan ook met een gouden medaille voor Mare Hogenhuis, Marit Huizinga en Anne Bente Bakker en een bronzen medaille voor Jorijn Jongman, Lian Steenbergen en Xanne Ottersberg.

Leonie Hoeksema en Cynthia Zwama lieten aan de jury ook een prachtige oefening zien en werden daarmee 9 e bij de duo’s E-senior. Op zondag kwam het C-junioren trio Dana Stoker, Floor Stuurwold (Roderesch) en Jolin Doorten (Roden) opnieuw in actie met hun prachtige tempo-oefening. Dit leverde hen maar liefst het hoogste podium en een gouden medaille op. (Foto’s Adonis.)