Weinig verschuivingen bij Schaakclub Roden

RODEN Op een rustige maandagavond in de krokusvakantie speelden 19 mannen en één vrouw de 19de ronde van de interne competitie bij schaakclub Roden.

De top drie was afwezig, dus veel verschuivingen in de stand werden niet verwacht. En zo geschiedde. Ruurd Kunnen maakte van de gelegenheid gebruik om aan te sluiten bij de achtervolgers van klassementsleider Lieuwe Boskma. Hij verzilverde in het eindspel tegen Arnold Meijster de pion die hij in de opening had veroverd. Een paar weken geleden stond Meijster ver voor in de B-groep, maar inmiddels is hij gezakt naar de vierde plek.

Ale Bakker gaat nu aan leiding. Hij heeft zijn voorsprong uitgebreid door een fraaie winst op Theo Wolthekker. Zijn stijl getrouw zette Wolthekker alles op de koningsaanval, maar Bakker verdedigde creatief en won door schaakmat. Mark Hoogendijk komt in deze groep langzaam bovendrijven. Hij speelde remise met Jeppe Teensma.

Hoogtepunt

De partij tussen Bakker en Wolthekker had deze avond het meest bekijks, maar er was nog een hoogtepunt. Ook Jannie Russchen slaagde erin haar tegenstander Bob van Maanen schaakmat te zetten. De strijd om de rode lantaren is door deze uitslag weer open.

In de C-groep zag Jan Duisterwinkel zijn ruime voorsprong slinken. Duisterwinkel verloor van Henk van Bemmel terwijl zijn achtervolgers Peter Slaman, Kees Duisterwinkel en Frits Bosman wonnen. Frans van Doorn zakte weg door een nederlaag tegen Dick Dalmolen, die bezig is met een opmars naar een plaats op de ranglijst waar hij thuishoort.