Stembussen Sportgala Drenthe zijn geopend

Assen / regio - Theater De Nieuwe Kolk is maandag 11 maart het toneel van het Sportgala Drenthe. Iedere Drentse gemeente heeft een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg gekozen. Samen met een jury kiezen Drenten uit deze finalisten de uiteindelijke winnaars.

De stembussen zijn geopend tot en met zondag 24 februari. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

Rabobank Publieksprijs

Verenigingen maken kans op de Rabobank Publieksprijs, die dit jaar uitgereikt wordt aan de sportvereniging met dé trots van Drenthe. De twee jury’s bepalen samen met de Rabobank de top 3. Het publiek kiest tijdens het Sportgala Drenthe de uiteindelijke winnaar. Deze vereniging wint duizend euro voor de clubkas.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn te vinden op onze website, hier kun je de prestaties zien en stemmen op je favoriet. Het gaat om de prestaties geleverd in 2018. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala, daar wordt de top 3 en vervolgens de winnaar bekendgemaakt. We gaan tijdens het gala terug in de zwart/wit tijd in het kader van het 50-jarig jubileum van SportDrenthe. Er is speciaal aandacht voor het regenboogthema: Assen is de eerste Drentse regenbooggemeente en Drenthe is regenboogprovincie. In Drenthe hechten we er waarde aan dat iedereen zichzelf kan zijn.

Livestream

Het Drentse publiek kan maandag 11 maart het Sportgala Drenthe live volgen: er zal een team van RTV Drenthe aanwezig zijn om een livestream te maken die wordt getoond op www.rtvdrenthe.nl.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.