Zonnepark HALO gaat van start

LANGELO Energiecoöperatie Noordseveld gaat het zonnepark Halo aanleggen bij de gasopslag van Langelo.

Na drie jaar van voorbereiding is een grote stap gemaakt naar realisatie: de SDE+ subsidie is verleend. Het voorbereidingstraject van zonnepark Halo kende een aantal hobbels. Maar na drie jaar is het nu dan toch gelukt: alle seinen staan op groen, de voorbereidingen voor de aanleg gaan starten.

Het zonnepark komt te liggen naast de gasopslag van de NAM in Langelo. Energiecoöperatie Noordseveld heeft dit project dan ook in samenwerking met de NAM opgezet. Het zonnepark zal bestaan uit ca. 3.300 panelen en beslaat een terrein van ca. 1 ha.

Aandeel

Het zonnepark wordt van en voor de inwoners van Noordenveld. Door middel van crowdfunding kunnen mensen hun eigen aandeel verwerven en zo meebouwen aan een groene energievoorziening in Noordenveld. Daarvoor moet wel eerst de financiering rond zijn. Belangstellenden kunnen zich alvast melden bij via info@noordseveld.nl.

De energiecoöperaties in Noord-Nederland hebben samen een coöperatief energiebedrijf: EnergieVanOns. De bedoeling is dat dit bedrijf de stroom van het zonnepark gaat afnemen en deze onder andere door gaat leveren aan de 150 klanten in Noordenveld. Wie participeert en klant wordt kan zo echte groene stroom van Noordenveldse bodem krijgen.