Oudere garde WTC Roden start racefietsseizoen

RODEN In het najaar en gedurende de wintermaanden ploeterden de al wat op leeftijd zijnde mountainbikers van WTC Roden door de omgeving.

Ze reden met veel plezier door de bossen van Roden, Norg, Peest, Veenhuizen, Bakkeveen en wijde omgeving met tussendoor een stop om een welverdiende bak koffie, thee of poeiersukkelao (chocolademelk) te drinken. Gezien de geweldig gunstige weersomstandigheden op deze donderdag, 14 februari, Valentijnsdag, in 1979 lagen er nog meters hoge bulten sneeuw in deze regio, werd besloten de racefiets maar eens af te stoffen, de ketting te smeren en zo vertrokken een 14 enthousiastelingen vanaf de Kanaalstraat, voor het pand van sponsor Fitnesscentrum Roden van de immer goedlachse eigenaar Bert de Groot.

Er werd koers gezet richting Een-West, Waskemeer, Donkerbroek met in Appelscha, bij De Bosberg, een tussenstop. Aldaar werden de spieren even rust gegund om even later de zonovergoten tocht voort te zetten via Veenhuizen en zo weer op huus an. Aan het eind van deze prachtige rit stond er 73 kilometer op de kilometerteller, een ieder was content en volgende week dinsdagmiddag staat de volgende rit van de blauw/zwarte brigade op de rol. Wie weet of: Jannes, Henk, Jan M., Sjoerd, Paul, Jan G., Martin, Johan, Joop, Geert, Jan de B., Tieme, Bart en Roel dan weer aan het vertrek staan. Ongetwijfeld!