Zware nederlaag voor Schaakclub Roden

RODEN Het eerste team van SchaakclubRoden heeft de wedstrijd tegen het Groningse Staunton met ruime cijfers verloren.

In het Trefpunt aan de Brink moesten de Rodenaren met 1½-6½ het hoofd buigen. De nederlaag kwam niet onverwacht. Door de nieuwe regels mogen spelers uit de landelijke competitie vanaf dit seizoen ook uitkomen in de regionale competitie, die daardoor een stuk sterker is geworden. Daarentegen is Roden ten opzichte van het vorige seizoen juist verzwakt doordat enkele vaste krachten zijn afgehaakt.

Het ratingverschil, dat het verschil in speelsterkte weergeeft, was aan alle borden groot, behalve aan bord 5, waar Henk van Bemmel dan ook remise speelde. Ward Romeijnders en Ruurd Kunnen hielden de topborden van Staunton in bedwang. De andere vijf partijen gingen ondanks taai verzet verloren.

Interne

In de volgende ronde is SISSA de tegenstander. Dit team is nog sterker dan Staunton. In de laatste ronde speelt Roden in Winschoten tegen Van der Linde. Om van de laatste plaats af te komen, zal deze wedstrijd moeten worden gewonnen. In de interne competitie toonde Ale Bakker zijn goede vorm. Hij speelde remise tegen Arnold Meijster en blijft leider van de B-groep. In het algemene klassement staat hij op een zeer respectabele 7de plaats, op de voet gevolgd door Meijster.

Bij de C-spelers liet Jan Duisterwinkel weer overtuigend zien waarom hij met zijn 11de plaats ver boven de anderen staat. Hij weerlegde met zeer nauwkeurig spel een paardoffer van zijn naaste concurrent Frans van Doorn en won de partij.