BeweegReden voor mensen met COPD

NORG Beweegdorp Norg organiseert dit voorjaar, in samenwerking met beide huisartsenpraktijken en de fysiotherapeuten in het dorp, een BeweegReden programma voor mensen in het beginstadium van COPD of astma.

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je tweemaal per week gaat bewegen. In elk geval train je wekelijks in de fitnesszaal onder begeleiding van Petra Mooten van Fysiotherapie Norg en Jos Velema van Praktijk de ROEF. Andere, laagdrempelige, activiteiten die aan bod komen zijn Yoga, Tai-Chi, Sportief Fietsen en Sportief Wandelen.

In het programma zijn verder voorlichtingsbijeenkomsten over voeding en verantwoord medicijngebruik opgenomen. Gedurende het traject worden de deelnemers intensief begeleid door coach Bea Hoekstra, die bij alle activiteiten aanwezig zal zijn.

Aanmelden kan via de praktijkondersteuners van de plaatselijke huisartsenpraktijken. Bij Heijstra/Kremer kun je vragen naar Joanne Westerhof en bij de praktijk van Dr. Vaes naar Renske Flokstra. Vanwege de doorverwijzing door de huisarts zijn aan de intake bij de fysiotherapeut geen kosten verbonden. Deelname aan de rest van het programma kost, door een financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld 60 euro. Voor meer informatie: Afien Baving, via info@beweegdorpnorg.nl of 06-37430610.