Duurzaamheidsprijs voor GOMOS

NORG VV GOMOS is al enige tijd bezig om het sportpark aan de Schapendrift te verduurzamen. Zonnepanelen, ledverlichting en andere energiebesparende maatregelen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Dat dit niet onopgemerkt is gebleven is het feit dat GOMOS nu behoort bij de 15 meest duurzame sportverenigingen van Nederlanden België. Ook het assortiment in de kantine speelt daarin een grote rol. Fairtrade koffie en thee, zo weinig mogelijk disposables en binnenkort komen er zelfs biologische wijnen. Onbewust, zonder dat de bezoekers het door hebben worden er steeds minder suikerhoudende en meer gezondere producten verkocht.

Trots

Het gewonnen prijzengeld van 1000 euro is bedoeld om de duurzaamheid van het sportveld nog verder te verbeteren. Geert Louters, die de prijs namens GOMOS in ontvangst heeft genomen is ontzettend trots dat de club deze titel heeft binnengehaald. “Dit is een geweldige stap in de richting die we bij VV GOMOS op willen. We hebben al één van de meest mooie sportvelden van Nederland, en nu kunnen we ook zeggen dat we bij de meest duurzame sportverenigingen horen.”

Het bedrag zal goed worden besteed. Speciale afvalbakken om alles bij de bron te gaan scheiden is daar een voorbeeld van. GOMOS wil in de toekomst een voorbeeldfunctie vertolken voor de rest van de sportverenigingen in de regio.