Nörger Drive - strijd om het beste geheugen

NORG De Nörgerdrive, één van de drie drives die bridgeclub Klavertje Vier uit Norg jaarlijks organiseert, kende zaterdag 9 februari een ontspannen sfeer.

Voor de negentiende keer organiseerde bridgeclub Klavertje Vier uit Norg weer op de 2e zaterdag van februari haar Nörgerdrive. Daarom was het op 9 februari weer een gezellige drukte in de Brinkhof. Liefst 78 speelparen vanuit de regio, maar ook van daar buiten, kruisten hun bridgekennis met elkaar. Er waren geen afzeggingen. Dat zegt veel!

De wedstrijdleiding was in handen van Evert Wind en zijn partner Lydia. Daarnaast zorgde de inzet van het horecateam van de Brinkhof er mede voor dat de organisatie van deze drive ook weer prima verliep.

Na het spelen van 28 spellen in 7 ronden van 4 spellen werd rond 17.00 uur de uitslag bekendgemaakt door wedstrijdleider Evert Wind. Sieb Hazenberg reikte de prijzen uit. De drie beste scores zijn van:

1 Tjeerd Jan de Walle en Jan Tjeerd de Walle met 72,58%

2 Jacqueline van den Hengel en Willem Schippers met 72,47%

3 Steef Engelsman en Els Zielinski met 62,09%

Het complete overzicht is te vinden op www.nbbclubsites.nl/club/13009/uitslagen Marianne en Pieter Laning waren op de 19de plaats met 55,97% het best deelnemende paar van BC Klavertje Vier. Harry ter Wengel met gastspeler Hans Nijhof volgden met een 22ste plaats en 53,83%. Metta en Jaap Lommert scoorden een 25ste plaats met 53,36%.

Hoewel er prijzen zijn voor de eerste 15 paren, doen veel bridgers mee om de gezelligheid en sfeer. aarnaast is bridge een fantastische denksport met wereldwijd veel beoefenaars. De Nederlandse bridgebond telt ongeveer 117.000 leden. Iedere week zijn er, ergens in het land, wel clubs die een soortgelijke drive organiseert, zoals afgelopen zaterdag dus BC Klavertje Vier in de Brinkhof.

De organisatie kan weer terugzien op een leuke drive en zal zich richten op de volgende drive. Dit is de Nörger Dreven Drive. Die zal plaatsvinden op de laatste zaterdag in augustus, dus op 31 augustus. Tijdens deze drive combineren de spelers fietsen en bridgen rondom Norg. (Foto’s Teun Pieters.)