Eerbetoon aan brandweerlieden

NORG Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweerposten in Noordenveld, afgelopen zaterdag, zijn vier brandweerlieden koninklijk onderscheiden.

De brandweer blikte kort terug op het afgelopen jaar en verwelkomde zeven inwoners van de gemeente die nieuw als postlid bij de brandweer zijn gekomen. Ook leden die een jubileum bij de brandweer vieren of diploma hebben behaald, werden in het zonnetje gezet. Een aantal van hen ontvangt uit handen van burgemeester Klaas Smid een koninklijke onderscheiding.

Ebo Nieboer, Mark Boelens, Andries Boer en Eric Schmidt zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvingen de onderscheiding voor hun activiteiten en inzet bij de brandweer uit handen van burgemeester Klaas Smid.

Ebo Nieboer was van 1986 tot 2019 en Mark Boelens van 1991 tot 2019 lid van post Norg. Beide mannen hebben zich door studie en inzet gespecialiseerd tot hoofdbrandwacht en bevelvoerder. Andries Boer was van 1-2-1996 tot 1-2-2019 en Eric Schmidt van 1-1-1995 tot 1-1-2019 lid van post Veenhuizen. Andries heeft zich door studie en inzet gespecialiseerd tot manschap en hoofdbrandwacht. Eric tot hoofdbrandwacht en bevelvoerder en hij was van 2012 tot 2019 plaatsvervangend postchef.

Jubilea

Verder vierden een bijzonder jubileum bij de brandweer: Laurent Nijboer – post Norg - 20 dienstjaren, Johan Arling - post Veenhuizen – 12,5, Jan Meint Feijen – post Veenhuizen – 12,5, Roelof Hoornstra – post Veenhuizen – 12,5 en Arie Hoen – post Veenhuizen – 35 dienstjaren.

Bijzondere aandacht was er voor onder anderen Andries Boer. Hoewel hij stopt, keert hij terug om de post Veenhuizen op andere wijze te steunen en om mensen warm te krijgen voor de brandweer. (Foto’s Germ Geersing.)