Herfstkampioen raakt achterop bij Schaakclub Roden

RODEN Er waren er bij Schaakclub Roden die in december dachten dat de verse herfstkampioen Ward Romeijnders in één rechte lijn op het clubkampioenschap afstevende.

Een maand later echter staat Lieuwe Boskma eerste en heeft ook Tom Visser Romeijnders vrijwel ingehaald. Wij zijn geen professionals, andere verplichtingen gaan soms voor en dat kost punten. In de zeventiende ronde was Romeijnders afwezig en speelden Visser en Boskma om de eerste plaats.

Het werd een evenwichtige partij, waarin Visser misschien een kleine kans op voordeel heeft gehad, maar die in een terechte remise eindigde. Door deze uitslag konden Johan Zwanepol en Ruurd Kunnen iets dichter naar de koplopers toe kruipen. Dat ging ten koste van Jan Duisterwinkel en Dick Dalmolen. Theo Wolthekker blijft goed volgen na een knappe zege op Henk van Bemmel.

In de B-groep voltrok zich een wisseling van de wacht. Ale Bakker versloeg Jeppe Teensma en nam de leiding over van Arnold Meijster die niet in actie kwam. In de algehele rangschikking staat Bakker nu op een knappe zevende plaats. Het blijft spannend in de B-groep, want de verschillen zijn klein en de koplopers moeten nog tegen elkaar.

Jan Duisterwinkel blijft de C-groep aanvoeren, maar na twee achtereenvolgende nederlagen is zijn voorsprong aanzienlijk geslonken. Door een stevige overwinning op Henk Kouwenberg is Frans van Doorn opgeklommen naar de tweede plaats in deze groep.