Paddenstoelenexcursie van IVN in Roden

RODEN - RODEN - De natte zomer van dit jaar had al een voorproefje bezorgd van de rijkdom aan paddenstoelen, die in de bossen rondom Roden te vinden zijn. Op de ogenschijnlijk meest onmogelijke plaatsen kwamen ze al te voorschijn.

Maar het is eigenlijk nu pas de tijd om er van te genieten. Daar hoort een herfstsfeer bij. Door de bijzondere bodemgesteldheid en de ouderdom van het Mensingebos en het Sterrenbos, maar ook door de manier waarop Staatsbosbeheer tegenwoordig het bos beheert komen hier veel van de 3.000 soorten, die Nederland kent, voor.
De IVN-gidsen hebben zich er voor klaar gemaakt om samen met belangstellenden op zoek te gaan naar die stille getuigen van een rijk bodemleven. Door het mooie droge weer zijn al veel paddenstoelen verdwenen, maar het natte weer van nu zorgt weer voor een nieuwe opbloei.
De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en is op zaterdag 15 oktober om 14.00 uur. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij VV-Roden aan de Norgerweg/Hullenweg. Opgave vooraf is niet nodig.