Opendag kookstudio Puur! Brink

RODEN - Genieten van gastvrijheid en zelf achter het kooktoestel staan. Verder introduceert Mark ter Maat de Brinkie Burger.

RODEN -  Mark ter Maat van kookstudio Puur! Brink legt het eens goed uit. ,,Een kookstudio is een plek waar mensen -met een beetje hulp van mij of iemand anders- zelf gaan koken. Dat kan tijdens een besloten diner, een receptie of een kinderfeestje. Of een bruidspaar dat zelf achter het kooktoestel wil staan om hun gasten een prettige dag te bezorgen.” Omdat Mark zelf kok is geweest weet hij veel van kokkerellen. Maar het gaat hem niet alleen om het recept of wat er op het bord komt te liggen. ,,Het leven van vandaag de dag is snel en vluchtig. Maar mijn gasten krijgen aandacht. De manier waarop wij gastvrijheid aanbieden moet het tot iets bijzonders maken.” Genieten van een maaltijd zit ‘em volgens Ter Maat dus vooral in de beleving: een goede sfeer en een prettige ambiance. Kookstudio Puur! Brink is gevestigd aan de Brink37 inRoden, en houdt vrijdag 12 november open dag. Het pand bestaat uit een gezellig eetcafé annex bistro, met daarachter de kookstudio. De oppervlakte hiervan beslaat zo’n80 m2 en er staat een groot kookeiland waarin twee prachtige gastoestellen zijn verwerkt. Lokale invulling ,,Ik vind een lokale invulling erg belangrijk. Ik werk graag samen met ondernemers uit de directe omgeving, ook werk ik graag samen met de inwoners hier in de buurt. Ik hoor wel eens dat mensen blij zijn met hun moestuin, maar dat ze niet weten wat ze met alle groente aanmoeten,. Die mogen ze bij mij aanleveren, Ik neem de groente en zij krijgen er een eerlijke prijs voor terug.” Verder geeft Mark ter Maat met de lokale invulling zelf het goede voorbeeld. De keuken die is geplaatst is van JP Walker houten keukens. Beide bedrijven staan voor dezelfde gedachtegang, namelijk ‘puur’ en ‘degelijk’. Maar niet alleen dat. Samen met voormalig slager Jan Nederhoed ontwikkelde hij de Brinkie Burger. ,, Een hamburger met rundvlees georiënteerd op de Italiaanse keuken, met geitenkaas en mozzarella en basilicummayonaise. Deze hamburger is alleen hier verkrijgbaar en is uiteraard volop verkrijgbaar tijden de opendag. Iedereen is dan van harte welkom, maar dat spreekt voor zich!” www.puurbrink.com.