Culinaire najaarsweelde in Veenhuizen

Westerkwartier - VEENHUIZEN - De alweer zevende editie van de Culinaire Seizoensmarkt van het Noorden staat voor de deur. Op zaterdag 15 oktober is het terrein rondom restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen omgetoverd tot een gezellig, ruim opgezet marktplein.

De producten? Allerhande culinaire heerlijkheden die in de supermarkten niet verkrijgbaar zijn en hier handig gecentreerd worden aangeboden. Buffelyoghurt Een aantal nieuwe standhouders presenteert zich, waaronder Daan Nijman uit Roden met kookboeken, producten van de Cranberryfarm uit De Hoeve en smakelijke buffelproducten als mozarella en buffelyoghurt van de Heeren van Alede. Proef vooral ook het bier van brouwer Maallust uit Veenhuizen zelf, hij staat er met een leuk assortiment, waaronder ook het nieuwe bokbier 2011. Truffelaardappelen Verder vindt de bezoeker hier veel soorten bijzondere paddenstoelen van Heerlijk en Eerlijk en bijzondere groenten als pronkbonen en truffelaardappelen van de Tuinen van Weldadigheid. Topkok Joop Zwiep komt lekkere wildgerechtjes maken en laat deze proeven. Gastheer Restaurant Bitter en Zoet verzorgt een heerlijke en gevarieerde lunchproeverij met producten van de markt. Uiteraard luistert live-muziek het geheel op. Hospitaalcomplex Het historische hospitaalcomplex rondom de kramen biedt tegelijkertijd ruimte voor smakelijke workshops. Aanmelden hiervoor kan via www.seizoensmarkt.nl. Houd die site ook in de gaten voor de steeds verder uitbreidende lijst met deelnemers.