Handel en Wandel

RODEN In het kader van de rubriek Handel en Wandel deze keer een bezoek aan een gerenommeerd bedrijf met een nieuwe naam, dat wordt gerund door Bart en Geerke Spandaw.

Naam van het bedrijf: Spandaw Mannen.

Gevestigd in Roden aan de Heerestraat 74 sinds 1 februari 2019, daarvoor heette de winkel 4manFashion. www.spandawmannen.nl

Eigenaren: Bart en Geerke Spandaw.

Medewerkers: Truus, Marco, Thijs en Han.

Branche/product: herenmodezaak.

Bent u tevreden over dorp/gemeente wat ondernemers betreft?

We zien dat ondernemers telkens proberen te vernieuwen en dat is goed voor Roden. Roden is een winkeldorp. Er mag iets te zien zijn, het mag vernieuwend zijn. Daarbij zorgt een lidmaatschap van de Zakenkring ervoor dat er extra mogelijkheden zijn. De aankleding van het dorp bijv. In 2016 bleek nog dat Roden na Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel zich ‘the best of the rest’ mocht noemen. Dat is mooi, maar ook al weer 3 jaar geleden. De wereld is nog sneller geworden. Met alle mooie ontwikkelingen die op stapel staan, hopen ook wij dat Roden een belangrijk koopcentrum blijft. En dat kan natuurlijk alleen als het winkelend publiek zich welkom voelt, goed en gratis kan parkeren en vooral lokaal blijft kopen.

Bent u lid van een belangenvereniging/Zakenkring?

Wij zijn lid van de Zakenkring. De Zakenkring is een serieuze partij in Roden en zit aan vele tafels om mee te praten. En dat is goed. De ondernemer moet gehoord worden. En zoals eerder gezegd zorgt de Zakenkring voor bijvoorbeeld een stuk aankleding in het dorp. Zeer sfeerbepalend en het maakt een verschil.

Bijzonderheden/specialiteiten van het bedrijf:

In februari ondergaat de winkel een restyling. We hopen daarmee de winkel te voorzien van een nieuwe aantrekkelijke look. De winkel kent een klantenkring van 18 jaar tot heel oud. Daarmee krijgen we alle generaties binnen en die willen wij ook blijven bedienen. We hebben onlangs een aantal nieuwe merken aangetrokken om de werkende man - die niet in pak naar het werk wil, maar er gekleed bij wil lopen - stijlvol casual business te kleden. Daarbij gaan we aantal leuke evenementen organiseren. In maart organiseren we met Mercedes-Benz een 3-daagse.

Plannen/wensen voor de toekomst?

We hopen door onze inspanningen ons steentje bij te dragen aan Roden. Roden is een heel populair dorp om te wonen. Een goed koopcentrum straalt af op het woondorp en daar wordt de gehele gemeenschap beter van. We zijn dan ook blij hier te mogen wonen en te ondernemen!