Jolijn Essink succesvol in hoofdklasse

RODEN De afgelopen wintermaanden speelde de 17-jarige Jolijn Essink uit Roden in het zaalhockeyteam Dames-1 van GHHC (Groningen) als tweede keepster naast routinier Jantien Gunter.

In dit team speelde ook oud-international Willemijn Kuis-Bos. Hoewel Jolijn nog jeugdspeelster is, kreeg ze deze kans aangeboden, en die pakte ze met beide handen aan en speelde de helft van de wedstrijden. Want een kans om mee te spelen in de strijd om het landskampioenschap zaalhockey laat Jolijn niet liggen. En GHHC is het enige damesteam uit Noord- en Oost Nederland dat op dit niveau mee kan doen.

Op 26 januari werden in de topsporthal te Rotterdam (vlak naast “De Kuip”) de laatste twee wedstrijden in Poule A gespeeld. Na een 4-3 winst tegen Nijmegen volgde de wedstrijd tegen koploper en later landskampioen HDM uit Den Haag. Na een 5-3 voorsprong bij rust ging de wedstrijd alsnog met 5-7 verloren. Achter HDM en Laren was een prachtige derde plaats het eindresultaat.

Topploeg Oranje-Rood (Eindhoven) bleef op plaats vier steken. Met dit resultaat zijn de zaalhockeydames van GHHC weer zeker van een plaats in de hoofdklasse voor het volgende zaalseizoen.