Van Peize naar Pizzaland

Arcevia We hadden u bijgepraat tot en met november 2018 uit het mooie Italië. We zijn onderhand aangekomen in februari 2019.

Nadat de voorbereidingen voor een komende strenge winter waren afgerond hebben we eerst begin december onze veranda maar eens in kerststemming gebracht. Omdat we kerst en de jaarwisseling in Nederland door zouden brengen konden we daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar voordat we 18 december die kant op gingen kregen we hier een mooi wit tapijt buiten van zo’n 30 cm. Snel de auto bij de straat gezet zodat we alltijd weg zouden kunnen.

Toen het niet meer sneeuwde de volgende dag de auto maar weer opgehaald, en ja hoor, beetje glijden en slippen en daar hing de oude Multipla half in de sloot met zijn schouders tegen een boompje. Op eigen kracht kon het beestje niet meer het pad bereiken. Geen nood, we hebben een tractor(tje). En ja, we kregen haar op het rechte pad.

Dorado

Op 18 december naar Bologna vertrokken waar we met het vliegtuig naar Eindhoven vlogen. We hadden op camping Dorado in Roden weer ons “eigen” huisje Specht gehuurd. Het voelde als thuiskomen. Twee weken heerlijk al onze familie en vrienden bezocht en heerlijk met die familie tijdens de kerst uit eten geweest.

Op 3 januari zijn we teruggevlogen, en bij thuiskomst bleek dat onze voorzorgsmaatregelen ter bescherming van onze boerenkool niet hadden gewerkt. Alles opgevreten. Grrrrrrr….. Nou ja, gelukkig hebben we nog wat in onze vriezer. Meegebracht in september uit Nederland. De tweede week van januari hebben we de wintersport weer eens opgepakt. In de jaren voor ons vertrek naar Italië gingen we jaren lang naar Königsleiten in Oostenrijk. Altijd zo’n 1100 km. Nu hoefden we maar 680 km te rijden.

Veel sneeuw

Er was op dat moment erg veel sneeuw gevallen in Oostenrijk. Dat hadden we al op het journaal kunnen zien. Aan de zuidkant van Oostenrijk, de Dolomieten, lag amper sneeuw. Maar op de plaats van bestemming lag er hier en daar 2,5 meter sneeuw. En het sneeuwde nog steeds. De eerste twee dagen konden we door het weer dan ook niet skieën, maar de rest van de week hadden we prachtig weer. Een stel uit Ten Boer die we hier eerder hadden leren kennen waren er ook, en daarmee hebben we hele gezellige avonden gehad.

Op enig moment, ergens rond de middag tijdens een heerlijke goulashsoepje lagen er onder de stoel van Lammert allemaal korreltjes. Het leek wel kolengruis. Wat bleek? De hak van zijn zeer oude skischoenen verpulverden helemaal. Het was over en uit met die schoenen. De rest van de week maar schoenen gehuurd en de oude daar gelaten. Een voorteken om er zo langzamerhand maar mee te stoppen? Al met al was het wel een hele leuke week.

Thuisgekomen was er zo nu en dan ook hier een beetje sneeuw. Daarom hebben we het gebied rond onze “eigen” skiberg, de Monte Catria, maar weer eens verkend. Er lag te weinig sneeuw om te skieën, maar het gaf wel hele mooie plaatjes. Intussen is onze badkamer op het vervangen van de douchekraan en één tegel na gereed. Nu maar hopen dat het voorjaar vroeg invalt. U hoort weer van ons in maart. Ciao,

Alie Akker en Lammert Kosters

www.campingsensazione.com