Kleine opera’s in Winsinghhof

RODEN Sarastro Muziektheater voor het Noorden presenteert kleine opera’s Abu Hassan & Die Opernprobe, twee verhalen samengesmeed tot één middag vullende voorstelling.

Op de klanken van een klassiek orkest, in een prachtig decor, wordt het publiek meegenomen naar een oosters sprookje en een adellijk landhuis in Winsinghhof in Roden op zondagmiddag 10 februari . Dit buitengewoon humoristische verhaal speelt zich af rond 1800. Een baron houdt zich met zijn bediende schuil in de tuin van een landhuis om onder een gearrangeerd huwelijk uit te komen. Hij raakt verliefd op de jonge gravin van het landhuis.

Op een gegeven moment moet in de ochtend de muziekkamer in orde worden gemaakt voor de repetitie van een gelegenheidskoor oftewel het werkende personeel. En wat als een van de hoofdrol spelers ziek wordt, moet er een met spoed vervanging worden gezocht. En wat loopt er toch rond in de tuin? Het publiek kan klassieke liederen, absurde situaties en onverwachte humor verwachten...

Regie is in handen van Jan Houwing en het gehele plaatje staat onder leiding van dirigent Pim de Koning. Kaarten zijn te bestellen bij betreffend theater, telefoon 050 501 4020, of aan de zaal.