Boskma nieuwe koploper bij Schaakclub Roden

RODEN - In de zestiende ronde van de interne competitie van Schaaclub Roden heeft Lieuwe Boskma de koppositie veroverd op Ward Romeijnders.

Romeijnders kwam tegen Johan Zwanepol niet verder dan remise. Na afloop verzuchtte hij dat hij halverwege de partij het bord graag 180 graden had willen draaien om te kunnen genieten van de prachtige stelling die hij dan zou hebben gehad. Maar zo gemakkelijk gaat het niet. Boskma verkeert in bloedvorm, nadat hij de eerste maanden van het seizoen nogal wisselvallig speelde. Hij verraste Arnold Meijster in de opening en voerde een zeer evenwichtig en degelijke partij tot winst.

De derde plaats wordt ingenomen door Tom Visser. Tegen Ruurd Kunnen stond hij een tijdlang zwaar onder druk, maar toen Kunnen een voordelige voortzetting miste, kon hij de stelling gelijk trekken en was remise het logische resultaat. De leiders van de B- en C-groep waren beiden ingedeeld tegen een A-speler. Ondanks zijn verlies tegen Boskma blijft Meijster eerste bij de B-spelers, maar de achtervolgers Jan van Spijker, Ale Bakker en Mark Hoogendijk zijn hem tot op enkele punten genaderd.

Bakker behaalde een leuke tactische overwinning op Menno Keizer. Jan Duisterwinkel heeft in de C-groep nog steeds een ruime voorsprong, ondanks een nederlaag tegen Theo Wolthekker.