Infomiddag over atelierroute Kunstmomenten

RODERWOLDE - De stichting Kunstmomenten houdt een informatiemiddag in café Het Rode Hert in Roderwolde.

De bijeenkomst is zaterdag 9 februari vanaf 14.00 uur. De Open Atelierroute van Kunstmomenten Noordenveld is 11 en 12 mei. Een weekend lang amateurkunst in ateliers en bijzondere locaties in Roderwolde en Foxwolde.

Stichting Kunstmomenten Noordenveld organiseert al jaren een open atelierroute voor amateurkunstenaars in de gemeente Noordenveld. Tijdens de atelierroute van Stichting Kunstmomenten Noordenveld staat elk jaar een dorp uit Noordenveld centraal, dit jaar is dat voor de tweede keer Roderwolde.

Vanaf begin jaren negentig gaf ik les bij de TSR en hoorde regelmatig klachten over het tekort aan expositie-podia voor amateurs in Noordenveld. „Toen wij in 2007 in Roderwolde kwamen wonen, en ik enkele keren mee had gedaan aan de open atelierroute van Verkuno, leek het mij goed om ook een atelierroute voor amateurkunstenaars op te richten: Stichting Kunstmomenten Noordenveld in 2010”, aldus Fokko Rijkens.

Cultuurprijs

„Met een aantal vrijwilligers hebben wij in een korte tijd de eerste route in 2011 in Roderwolde en Foxwolde georganiseerd. Het werd een daverend succes. Met als gevolg dat in 2012 de stichting tijdens een gala in de Winsinghhof van wethouder Geert Wolters de Mensinge Cultuurprijs overhandigd kreeg. Nu, acht jaar later, is Kunstmomenten een begrip.”

De stichting organiseert naast de atelierroute, tentoonstellingen en is mede organisator en initiatiefnemer van het grote Kunstfestival Wat’nkunst, in september in Roden. „Kortom, alle reden om deze keer een bijzondere route te organiseren nu wij weer in Roderwolde zijn, dat doen wij met veel bijzondere activiteiten en een zeer bijzondere opening”.

Verrassingen

„Om alle amateurs uit Noordenveld een mogelijkheid te geven zich te presenteren, zoeken wij elk jaar bijzondere expositie-locaties. Dit jaar hebben al diverse eigenaren bereik verklaard gemeld om mee te doen, Het Rode Hert, De Meulenkoamer… en nog wat verrassingen.” De open atelierroute van de stichting Kunstmomenten wordt op een bijzondere wijze geopend op vrijdagavond 9 mei, om 20.00 uur bij de molen in Roderwolde.

Amateur-kunstenaars die mee willen doen aan deze route kunnen zich opgeven tijdens de informatiebijeenkomst op 9 februari, of door een mailtje te sturen naar secretaresse Inge Breukers van de stichting Kunstmomenten: inge.breukers@ziggo.nl, of via www.kunstmomentennoordenvel.nl