Theo Driessen zingt in Norg

NORG - De Culturele Raad Norg houdt zondag 20 januari om 11.15 uur een koffieconcert in De Brinkhof te Norg.

Theo Driessen is bekend geworden met zijn band DiepTriest waarmee hij al jaren optreedt in het land. Maar hij doet ook andere optredens waarmee hij een andere muzikale kant van zichzelf wil laten zien. Dat programma heet “De stoep waarop geknikkerd werd”. Het repertoire bestaat uit mooie liedjes uit de jaren 60/70, liedjes die hem met de paplepel ingegoten zijn.

Op zondagmiddag werd er in huize Driessen namelijk altijd naar het programma NAR geluisterd. Daarin werden liedjes van Frans Halsema, Ramses Shaffy en Liesbeth List, Wim Sonneveld en andere grootheden uit die tijd gedraaid. Theo’s vader nam ze op een grote Sony bandrecorder op en de week erna werden ze afgespeeld.

De liefde voor deze prachtige liedjes is altijd gebleven en pianist Theo Jansen bleek dezelfde voorliefde voor dit repertoire te hebben. In twee sets nemen zij het publiek mee terug in de tijd van Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Michel van der Plas, en er klinken klassiekers als ‘Vluchten kan niet meer’, ‘Het Dorp‘ en ‘Laat me‘. Maar ook Ede Staal heeft een plek in het programma gekregen.

Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij de Wereldwinkels in Norg (ma-vr 14-17 uur) en Leek, tickets.daannijman.nl en Boekhandel Daan Nijman te Roden. Voor reservering 0592-612233.